Masteroppgaver om samlivsbrudd og andre negative livshendelser

Her presenterer vi masteroppgaver relatert til samlivsbrudd og andre negative livshendelser. Oppgavene er skrevet av studenter på masterprogrammet Utdanningsvitenskap - spesialpedagogikk, og kan lastes ned i sin helhet.

• Framsiden på masteroppgaven.

Å miste et søsken og leve med foreldre i sorg

I sin masteroppgave tar Snefrid Tjørn utgangspunkt i ungdommer som har mistet et søsken, og ser nærmere på deres opplevelse av foreldrenes og skolens ivaretakelse av dem i tiden etter.

Små barn og samlivsbrudd

I denne oppgaven ser Hanne Skjelten Tveit nærmere familieterapeuters erfaringer med symptomer og tiltak blant barn som opplever samlivsbrudd, for å se om kunnskapen har overføringsverdi til barnehagen.

Foreldresamarbeid ved samlivsbrudd

Hanne Pedersen ser i denne oppgaven nærmere på skilte/separerte foreldres opplevelse av eget samarbeid med barnehagen i tiden rundt samlivsbruddet. Sentrale spørsmål i oppgaven er blant annet knyttet til foreldrenes opplevese av støtte, medbestemmelse og ivaretakelse av barna.

• Framsiden på masteroppgaven.

Små barn og samlivsbrudd : en kvalitativ studie av aktive tiltak i barnehagen

Hensikten med dette masterstudiet var å beskrive aktive tiltak i barnehagen for barn som har opplevd samlivsbrudd, samt belyse informantenes erfaringer med tiltaket og sammenlikne de norske tiltakene med det internasjonale programmet CODIP, skriver Marit Wee Hansen.

• Framsiden på masteroppgaven.

Metaforisk barnelitteratur – relevans og bruk i barnehagen

Trine Anda undersøker i denne studien hva erfaring fire pedagoger i barnehagen har med bruk av barnelitteratur/metaforer til å bearbeide vanskelige følelser og forebygge psykososiale vansker.