Livsmestring hos Astrid Lindgren

Livsmestring skal inn i skolen. Få steder ser man mer livsmestring hos barn enn i Astrid Lindgrens klassiske fortellinger, skriver Læringsmiljøsenterets Kirsti Tveitereid på Lesesenterets blogg Språkløyper.

Skolen må, og skal, bidra til å forberede elevene til et samfunn hvor mange opplever press. Dette la kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen vekt på da han presenterte stortingsmeldingen Fag - Fordypning - Forståelse 13. april.

Folkehelse og livsmestring blir ett av tre flerfaglige temaer. Flerfaglige? Hva kan det bety? Det må være allmenndannelse som er tanken. Et ord som ikke ofte høres lenger, men som har en tradisjon blant annet gjennom lesing av gode tekster i barnehage og skole. Det blir sagt og ment at livsmestring skal inn i flere fag, på linje med de andre «nye» temaene: demokrati, medborgerskap og bærekraftig utvikling. Men hvordan?

Les hele bloggposten på bloggen Språkløyper.