Kronikker og innlegg om evnerike

• Professor Ella Cosmovici Idsøe ved Læringsmiljøsenteret

Tilpasset opplæring for elever med stort læringspotensial

Det er viktig at lærere legger til rette for elever med høyt læringspotensial. Hvis enkelte elever som har spesielle evner og talent innenfor et fag eller felt ikke får den oppfølgingen de trenger, kan de bli lei, umotiverte eller utvikle negativ adferd.

Artikkelen er utviklet for Utdanningsdirektoratet av Ella C. Idsøe (pdf 98,7 kB)

• Jente i et klasserom.

Hvem er disse barna?

I norske skoler finnes det en gruppe barn med evner som sterkt påvirker hvordan de lærer, men disse evnene er vanskelige å påvise. Det er faktisk så vanskelig at de aldri identifiseres, og aldri får hjelp. Dette kalles evnerike barn.

• Ella Idsøe.

Har vi råd til å miste de evnerike barna?

Har vi som samfunn råd til å lukke øynene for læringsbehovene til de evnerike barna, som kan bli fremtidens ledere og fagekspertise, spør Ella Idsøe i denne kronikken.