• Postdoktor Trude Havik ved Læringsmiljøsenteret på Universitetet i Stavanger

Ungdom tåler krav

Fraværsgrense er bra fordi vi må forberede og ruste ungdommen på arbeidslivets krav, skriver postdoktor Trude Havik.

Tolvte mann på laget

- Er du ein lagspelar på laget til barnet ditt, er du 12. mann på laget?

Den eine

Du kan vere den vaksne som gjer ein forskjell, skriv Sigrun K. Ertesvåg.

Rampegutar og snille jenter

Sosial bakgrunn og etnisitet har langt meir å seie for om ein elev lukkast i skulen, enn om ein er gut eller jente, skriv Sigrun K. Ertesvåg.

Motivasjon for læring

Å motivere alle elevane er ei av dei største utfordringane lærarar møter, skriv Sigrun K. Ertesvåg.

Klart vi kan!

Eg skulle ynskje at vi i skulen kunne tenkje meir som Hødd og tru på det umoglege, skriv Sigrun K. Ertesvåg.

Mor til Julie Brodtkorb

Viss du køyrer på raudt, og poden ser det, har du lagt egget, skriv Sigrun K. Ertesvåg.

Betre med lekser?

JADÅ, eg skal gjere dei. SNART! Poden skrik iltert til mor som for n’te gang masar om å sette i gang med leksene. Ufreden i heimen er total, stemninga på botn, og bildet av den lykkelige familien er øydelagd for heile ettermiddagen – minst.