Avslutning for videreutdanningen i førskolepedagogikk

Barnehagelærerne i Agderprosjektet har nå fullført videreutdanningen i førskolepedagogikk. 8. juni var det høytidelig avslutning for alle deltakerne.

Fornøyde barnehagelærere og forskere i Agderprosjektet etter endt videreutdanning. Fornøyde barnehagelærere og forskere i Agderprosjektet etter endt videreutdanning.

Fornøyde forelesere og studenter var samlet i Kristiansand 8. juni for å markere avslutningen av videreutdanningen i Agderprosjektet. Universitetslektor Svanaug Lunde ledet avslutningssamlingen. Hun fikk god hjelp av musiker Sture Mønnich og dukken Super-Sigurd, som stod for sang- og dramainnslag. Samlingen markerte også neste fase i prosjektet.

Nytt førskoleopplegg klart for utprøving

Under avslutningen ble det delt ut diplom, men deltakerne fikk i tillegg med seg førskoleopplegget med lekbaserte aktiviteter som har blitt laget i løpet av videreutdanningen. Førskoleopplegget er utviklet av forskere ved Universitetet i Agder og Universitetet i Stavanger i samarbeid med barnehagelærerne.

Nå skal det nye førskoleopplegget for første gang prøves ut i sin helhet i barnehagene til de som har tatt videreutdanningen. Barnehagelærerne vil få veiledning fra forskere i prosjektet underveis, og de skal arbeide sammen i kollokviegrupper og veilede hverandre.

Gode tilbakemeldinger og motiverte deltakere

Videreutdanningen i førskolepedagogikk har fått veldig gode tilbakemeldinger, både i den anonyme evalueringen i etterkant og under selve avslutningssamlingen. Deltakerne sier at de allerede ser en forandring i hvordan de selv jobber; de ser enkeltbarna bedre, de er selv mer tilstede i det som skjer og er mer observante og legger bedre merke til hvordan barna i barnehagen ligger an i utviklingen.

Barnehagelærerne er nå klare for et spennende intervensjonsår i Agderprosjektet.

Les også

Universitetslektor Svanug Lunde viser frem heftet med førskoleopplegget som skal prøves ut det kommende barnehageåret.