< Zero

Åpning av Zero i Chile

28. mars ble implementeringen av Zero-programmet i Chile markert med en fargerik og stemningsfull åpning.

Som tidligere nevnt ønsket Lester Lino ved Columbia Educational Designs, å ta i bruk Zero for å redusere mobbeproblemene i sitt hjemland, Chile. Senter for atferdsforskning ønsket å bidra i dette arbeidet, og det er gledelig å se at arbeidet har kommet godt i gang.

Mange ønsket å være tilstede under åpningen, og Codelco-Minera Hales, ordføreren i Calama, representanter fra Local Corporation for Social Development, representanter fra den norske ambassaden, rektorer fra begge skolene, studenter og presse var blant de som hadde funnet veien til åpningen.

I dag skal deltakerne gjennom det første seminaret i programmet. Her skal de lære om kommunikasjon og øke sine ferdigheter i hvordan de kan gripe inn i vanskelige situasjoner. Neste seminar vil fokusere på mobbing og Zero-programmet.

Pressen har vist interesse for det som skjer med skolene fremover. Blant annet har lokalavisen i Calama skrevet om implementeringen, og National TV har laget en kort videoreportasje om åpningen. De fremhever blant annet Calama som en pionerby i bruk av antimobbeprogram, og nevner programmets suksess i Norge.