Er jeg verdifull for deg?

Alle barn skal oppleve at de som tar imot dem, blir glade for at de kommer og at de har ventet på akkurat dem. De skal møte entusiastiske mennesker som lar seg begeistre og som kan vise sin fryd og glede.

Trygge og varme relasjoner er grunnprinsippet i Lekbasert læring.

Når barn blir lei seg eller har det vanskelig, skal de bli tatt vare på, både følelsesmessig og fysisk. De skal møte mennesker som tar ansvar for relasjonen og som har det «voksne og varme blikket», det som trygger og roer. Barn skal oppleve seg sett og forstått når det trenger det som mest. Alle som arbeider i barnehagen skal vite at barn spør dem, hver dag og på mange ulike måter:

«- Er jeg verdifull for deg og tror du jeg opplever det slik?»

Trygge og varme relasjoner er grunnprinsippet i Lekbasert læring. Barn trenger voksne som er varme og omsorgsfulle, samtidig som de setter tydelige normative krav.Voksne som opptrer tydelig sammen med barn, og viser dem respekt, varme og innlevelse, skaper optimale forutsetninger for utvikling.

Nysgjerrig på mer?

Les mer om trygge og varme relasjoner her (link til lekbasert.no).

Bruk gjerne nettsiden vår, lekbasert.no,  flittig. Det er en gratis ressursside med et forskningsbasert førskoleopplegg som skal gi barn best mulig grunnlag for skolen.