Nå kan du høre «D e godt å ha någen» på Spotify!

«Det e godt å ha någen me kjenne, sånne så smile og ler! Og spør koss me har det for tiå, om någe e opp eller ner». Slik går første verset av sangen «D e godt å ha någen». 12. april legges den tilgengelig på blant annet Spotify.

Skjermdump fra Youtube Skjermdump fra Youtube

«Det er godt å ha någen»-videoen går fortsatt sin seiersgang i norske barnehager, skoler og skolefritidsordninger. Siden videoen ble lagt ut på Universitetet i Stavangers sosiale medier for godt og vel to år siden er den vist 384 000 ganger. Bare på Youtube er seertiden 463 484 minutter. Det er det samme som 7 724 timer eller 310 døgn i kontinuerlig avspilling! Sangen har også vært brukt på NRK Super i ulike sammenhenger.

– Vi får stadig høre at den blir satt pris på og brukt, og det synes vi er så kjekt! sier Svanaug Lunde. Hun jobber som universitetslektor og er mye ute i barnehager og barneskoler.

– Pedagogene forteller at de bruker sangen hverdagen. Det er en herlig tekst og melodi, og fin å bruke når det jobbes med vennskap, forteller hun.

20 år med vennskap

Sangen ble skrevet av Svein Tang Wa for 20 år siden til barneteateret på Rogaland Teater. Senere ble den også utgitt på albumet «Ein barnetime». Svein synes det er fint at sangen legges ut på streamingtjenestene og dermed kan nå enda flere barn.

– De har gjort en så god jobb med denne sangen både i Hannes lekestue og i de andre barnehagene. Det er koselig at barna synger den, sier han.

Brukes sammen med barna

Sangen ble en del av hverdagen i Hannes Lekestue gjennom Sture Mønnich som har brukt den i arbeidet sitt fra den ble laget. Da Svanaug og Ingunn Størksen hørte hvordan den ble brukt sammen med barna i barnehagen, ble de svært entusiastiske.

– Vi skrapte sammen midler slik at Læringsmiljøsenteret kunne lage denne fantastiske videoen og vise både sangen og arbeidet i denne barnehagen, sier Svanaug.

Tilgjengelig for streamingtjenester

Nå er altså sangen også lagt ut på alle streamingtjenester for musikk, blant annet Spotify, iTunes og Tidal, Apple music og Google play.  Kanskje den kan spilles i bilen på vei til lekeplassen, fjellet eller sjøen i påsken? Vi garanterer god stemning!

Har du ikke abonnement på streamingtjenestene, kan du selvsagt fremdeles høre den på Youtube.

Tekst og melodi (playback) kan du også laste ned til bruk i barnehagen eller skolen.

Nå kan du finne

Nå kan du finne "D e godt å ha någen" på streamingtjenester for musikk.