-
Selvaktelse og julelenker i desember
Barns læring og utvikling skjer i barnehagen gjennom deltakelse i sosiale fellesskap sammen med andre barn og personalet i barnehagen gjennom hele året.
-
Hvordan står det til med helsa?
I anledning Verdensdagen for psykisk helse, som i år har temaet «Vær raus», så tenker jeg på farfar. Farfar var raus, eller var han kanskje robust? Han kunne prate med folk om helsa – også den psykiske delen.
-
Å skrive klart om det komplekse
Det er den tida igjen. Uansett om du putter skiene i skiboksen og drar avgårde til fjells, blir hjemme eller reiser til et helt annet sted – påske og lesing hører sammen. Må det være krim? Ja og nei – det kan være en annen sjanger også.
-
Om å speile hverandre – speilnevronenes effekt
Kan hermegåsa brukes som et pedagogisk virkemiddel i skolen, og vil det å ta hensyn til egne følelser bidra til at elevene får et bedre læringsmiljø?
-
Fortsett å framsnakke
Jeg har fått en ny venn. Hun går på ungdomsskolen. Siste sms er slik: "Det var helt konge! Tusen tusen takk, du er super. Jeg kommer sikkert med flere spørsmål. :)"
-
Livsmestring hos Astrid Lindgren
Livsmestring skal inn i skolen. Få steder ser man mer livsmestring hos barn enn i Astrid Lindgrens klassiske fortellinger, skriver Læringsmiljøsenterets Kirsti Tveitereid på Lesesenterets blogg Språkløyper.
-
Well-being - et begrep med mange betydninger
Begrepet well-being dukker opp i OECD-rapporter og i internasjonal faglitteratur. Og det forstås forskjellig innenfor de forskjellige fagene. Psykologer bruker begrepet, helsevesenet bruker det og pedagogene og skolen bruker det.