MENY

Elevens stemme: Hva er en god venn?

Vennskap er viktig for trivselen. Vi har stilt elever spørsmålet "Hva er en god venn?". Her er det de svarte.

To jenter ligger på gulvet og lager Elever har skrevet til oss om hva som er viktig når man skal være en god venn. Foto: iStock.

1. trinn

Punktene kom fram i en felles samtale i klassen. Hva gjør en god venn?

 • trøster
 • hjelper
 • ordner opp
 • leker
 • lærer bort ting
 • tar med flere i leken
 • låner bort ting

4. trinn

Fem elever på 4. trinn har skrevet og tegnet om vennskap (pdf)

Gutt, 9 år

I denne teksten vil eg skive om kva eg synest er ein god venn.

Ein god venn er ein som er snill og ikkje mobbar nokon. Ein dårleg venn er som er slem mot deg og seier stygge ting. Ein god venn er ein som er omtenksam og deler med deg. Til dømes, deler sjokolade, hjelper deg, seier fine ting til deg og trøstar deg når du er lei deg. Ein god venn skal ikkje slå eller sparke.

Venner hjelper kvarandre, og er ein som seier ja til å vere med i leiken når nokon spør. Venner leikar veldig ofte og er mykje ilag. Venner kan bli bestevenner, og vil alltid halde ilag. Venner er alltid snille mot kvarandre og ærlege.

Ein god venn er morosam og får deg til å smile og le. Ein god venn kan hjelpe deg med lekser og lære deg ting. Ein god venn kan du stole på og fortelje hemmelege ting. Ein god venn er litt annleis og betyr noko ekstra for deg.

Det viktigaste for meg er at min venn er ærleg og snill. 

Gutt, 10 år

No skal eg skrive om kva eg syns ein god venn er. Eg syns ein god venn skal vere snill. Han må og vere hjelpsam og grei, for eksempel hjelpe til å komme i gang i timen. Ein god venn hjelper og viss nokon slår seg i friminuttet. Ein god venn deler med andre.

Eg likar å ha vennar som har god humor og godt humør. Det er viktig å ha det morosamt med andre vennar. Eg likar og å vere med folk som er oppfinnsame og finner på morosame ting å gjere. Det er viktig at vennar ikkje mobbar kvarandre. Gode vennar snakkar og med kvarandre og er ærlege. Dei støttar kvarandre og bryr seg om kvarandre viss noko er vanskeleg.

Eg har det veldig bra på skulen. Dei timane eg likar best er gym og matematikk. I friminuttet likar eg best å spele baseball. Det er mange gode vennar på min skule.

Jente, 11 år

En god venn er en som ikke bryter løfter. For å ha et godt vennskap må du begynne med deg selv, da blir du en god venn. Gode venner gjør deg glad når du trenger det mest. En god venn kan du betro deg til og snakke om det du trenger, og den vil alltid lytte. En god venn kan du kjenne at gjør deg glad. Gode venner er der for deg, og de kjenner når du ikke har det bra. Jeg er glad i mine venner, og jeg tror de er glade i meg. <3

Gutt, 11 år

En god venn er en som respekterer deg. En god venn er en som er snill mot deg. En god venn er en som ikke mobber deg. En god venn er en som tar med deg og spiller fotball.

Gutt, 11 år

En god venn er en som bryr seg om deg og som trøster deg når du er lei deg, en som respekterer deg og lytter til deg når du snakker. En som ikke er frekk mot deg eller ler av deg når du gjør noe feil. En som ikke bryter løfter, og f.eks. hvis du sier en veldig viktig hemmelighet til meg så sier jeg det ikke til alle andre. En god venn er en som står opp for deg hvis noen mobber deg eller hvis du er i en vanskelig periode. 

11-åring

En god venn er ikke umulig å ha eller å være, det er egentlig ganske lett. Man må være respektfull og lytte til følelsene til vennene sine. En god venn skal ikke be deg om å slutte og gråte, en venn skal gråte med deg. En god venn ringer ikke på døra og spør om å leke sammen. En ekte venn kommer fra bakdøra og roper "Jeg er hjemme!". En god venn trøster deg ikke når du har falt, en god venn kaster seg oppå deg og roper "Sandwich!" og får en smil ut av deg. 

11-åring

En god venn er:

 1. En som støtter deg og er der for deg.
 2. Er snill mot deg.
 3. En som trøster deg når du er lei deg.
 4. En som beskytter deg.
 5. En du kan stole på.
 6. En som er snill mot deg.
 7. En du kan si ting til.

11-åring

En god venn er en som støtter deg og er der for deg. Er snill mot deg, trøster deg når du er lei deg, en du kan stole på, en som er snill med deg. En du kan si ting til.

Jente, 11 år (snart 12)

En god venn for meg er en venn som ikke svikter, og som er ærlig og ikke baksnakker deg. Noen av mine venner baksnakker meg. Det vet jeg fordi jeg har ører, men jeg blir såret og det er ikke gøy. Det vises ikke, men hjertet mitt er knust inni meg. De som baksnakker mener det kanskje ikke alltid, men det hjelper ikke så mye. En god venn er en som alltid er der for meg. Er der selv om jeg er syk, lei meg eller sint.

Det finnes ikke så mange venner, og ikke alle har en. Men mange synes at bare de fra samme kjønn kan være venner, og at hvis man er venn med en fra motsatt kjønn er det å være kjærester. Men det trenger ikke alltid å være sånn. Man kan ha mange gode venner av motsatt kjønn. Så klart går det også an å ha venner med samme kjønn, og det kan hende de kjenner deg bedre enn du egentlig kjenner deg selv.

Hvis du ikke har en venn, eller nettopp har flyttet til et nytt sted, så må du gå å få deg en ny venn med en gang. Men det er heller ikke alltid like lett. Bare gå bort til noen og spør hva de gjør å bli med på leken! Det er også lett å få venner som har samme interesse som deg. Hvis begge liker f.eks. fotball så har dere noe å snakke om.

Jeg håper du finner deg en venn!

Jente, 12 år

En god venn er en som hjelper deg, respekterer deg, tror på deg og lytter.

Jente, 12 år

En god er en som kan holde en hemmelighet. En du kan stole på. En som lytter til deg, og du kan si din mening til uten at den personen blir lei seg. Gode venner gjør deg glad når du trenger det mest, og støtter deg hvis du er lei deg. 

Gutt, 12 år

En god venn er en som respekterer deg og liker å være med deg. En god venn er en som vil spille videospill eller noe med deg. En god venn er en som vil være med deg og ikke dicher deg. En god venn er en som ikke vil bytte deg ut. En god venn er en som vil ha med deg på en bursdag. En god venn er en som vil ha deg med på kino. En god venn er en som trøster deg. En god venn er en som du stoler på.

Elever på 7. trinn

En god venn:

 • bryr seg ikke om utseende
 • trøster når en slår seg
 • sier ikke stygge ord til vennen sin
 • går ikke fra når noen trenger deg
 • er hyggelig og plager ingen
 • sier snille ting til andre
 • er positiv og tuller ikke
 • er ikke voldsom i leiken
 • kommenterer ikke negativt
 • hjelper til og baksnakker ikke
 • stiller opp
 • overser ikke og hører når vennen snakker
 • mobber ikke
 • erter ikke, for da er en ikke venn
 • slipper andre fram
 • hører på det du har å si
 • dytter og herjer ikke
 • stenger ikke noen ute

Jente, 13 år

En god venn, hva er det? Jeg er jo jente og de er spesialister til å krangle, sende blikk, baksnakke, spre rykter osv. Men jeg vet hva en god venn er. En god venn er en venn som stiller opp for deg hele tiden, en du kan ringe 04.00 på natta å snakke om problemene dine til, en du kan gjøre helt gale ting med og ha det latterlig gøy, eller en du kan grine med eller for. Det er vanskelig å finne så gode venner, og for mange tar det mange år. Det er mange oppturer og nedturer i vennskap, men hvis du har funnet den rette vennen, den absolutte gode venn, så blir det færre nedturer. Det er en god venn.

Gutt, 14 år

En god venn er en som støtter deg uansett. En god venn er en venn som stiller opp for deg når du trenger det. En god venn er en blir med på ting og ikke bare holder seg utenfor. 

Jente, 14 år

En god venn er en venn som er snill og alltid er der for deg. Uansett hva det er, som hjelper deg med ting som du trenger hjelp med, og som støtter deg i situasjoner som er litt vanskelige. At vedkommende kan høre på det man har å si. Og som forteller sannheten uansett hva det er. Vennen må også akseptere deg for den du er.

Gutt, 14 år

En god venn er en du kan stole på, og som er grei og snill. En du kan støtte deg på.

Jente, 14 år

En god venn er en du kan stole på og du kan snakke med den om alt. Det er en som alltid er der for deg. Det er en du kan være med hele tiden uten at det blir kjedelig. De finner på mye morsomt og skaper mange fine minner.

Jente, 14 år

En god venn er en person man kan stole på, og en man snakke med det meste om. Det er en som alltid er der når du trenger noen å snakke med eller trenger litt støtte fra noen. Man finner alltid på noe gøy med en god venn, i hvert fall jeg. Man kan ha en del felles interesser, som gjør at det ikke er så vanskelig å finne på noe sammen. For meg er en god venn en som er ærlig med meg, og sier ting som det er hele tida. 

Gutt, 14 år

En god venn er en man kan stole på, og snakke med om alt. Vi kan tulle med hverandre om alt med humor, spille FIFA sammen. Vi kan spille på lag og vinne det meste, vi spiller på samme lag og har det som regel artig. En god venn er snill, veldig kul, veldig morsom, en man kan stole på og si mine hemmeligheter til uten at han sier de videre. Han tar meg med på kule ting som på fotballkamper.

En god venn er en som pleier å bli med på det meste jeg vil, for vi synes som regel det samme er artig. Vi pleier å overnatte hos hverandre og det blir ALLTID morsomt, vi gjør ting som er veldig artig.

Gutt, 14 år

En god venn er enn alltid er der for deg. Støtter deg i situasjoner. Får deg til å le.  Er snill mot deg, sier fine ting til deg. Får deg med i lek. Aksepterer deg for den du er. Hjelper deg når du har det vanskelig f.eks når noen nær deg har død så kan dere prate sammen om det.

Jente, 14 år

En god venn er en venn som hjelper deg, støtter deg og oppmuntrer deg.

Det er en som alltid er der for deg og tar vare på deg.

Det er en som synes du er perfekt som du er og som er glad i deg.

Det er en som verdsetter deg for den du er og som bryr seg om deg.

Du kan alltid stole på en god venn og si alt til den.

Om man er i dårlig humør får en god venn deg alltid i bedre humør.

En god venn hjelper deg alltid om det er noe, og den hjelper deg med å ordne opp i ting.

Du kan dele alt med en god venn som mat, godis og hemmeligheter.

Du blir glad av å være med en god venn. En god venn får deg alltid i topp stemning.

En god venn er alltid der for deg uansett hva det er eller hva du har gjort.

En god venn kan du dra på kino med, dra på turer sammen og dra på ferie med.

Du og en god venn kan lage mat sammen og lage morsomme minner.

Du og en god venn danner et tett bånd til hverandre, og du blir veldig glad i en god venn.

Jente, 14 år

En god venn er en du kan stole på. Du kan finne på mye med vennene dine. Du har alltid noe å gjøre med vennen din. Dere finner mange interesser sammen og skaper minner. Du kan si alt til vennene dine. De har det gøy sammen. En venn kan du trenge når du har det vanskelig. Venner krangler av og til, men finner alltid ut av det en eller annen gang.

Gutt, 14 år

En god venn er en person som:  Hjelper og tenker på andre personer, å ikke bare tenker på seg selv. Snill mot andre og ikke mobber, slår, sier stygge ting osv. Hjelper hvis man er i en vanskelig tid. Er morsom og gjør så man ler. Viser at han/hun er glad i deg.

Jente, 14 år

En god venn er en man kan stole på, si ting som er vanskelig å snakke med andre om. En som holder på hemmelighetene dine. En god venn er ikke en som liker å se deg trist. En god venn kan være en som du ha kjent lenge eller det kan være en venn du ikke har kjent så sykt lenge, men du har vært mye med.

Gutt, 14 år

En god venn er en venn man kan stole på og si alt til. Man skal ha det morsomt og man må kunne tulle med hverandre. Det er morsomt hvis man har samme interesser.

Jente, 14 år

Hva er en god venn? Vanskelig spørsmål…. Hvis jeg tenker på bestevennene mine, så tenker jeg at en god venn er en du kan være deg selv med. Det høres veldig klisje ut, men det er sant. Det er ikke så gøy å være sammen med en person du ikke føler at du kan være deg selv med. En god venn aksepterer deg for den du er, selv om du er rar, selv om du kanskje har en sykdom, selv om dere er forskjellige.

Ingen burde ha et mål om å være populær, men alle burde ha et mål om å få seg en GOD venn. En god venn burde kunne høre på dine problemer, men den må også kunne stole på at du er der når den trenger noen å snakke med. En god venn er noen som faktisk er glad i deg, ikke bare en som skriver "ilu<3" i kommentarfeltet når du legger ut et bilde fordi de føler at de må. En god venn er….

Noe du må finne definisjonen på selv. 

Gutt, 14 år

En god venn er en venn som man kan stole på, fortelle ting til og som støtter deg når du møter motgang. En som forteller deg at du bør skjerpe deg hvis du gjør noe galt mot andre, og en som ikke sprer dine hemmeligheter.

Jente, 14 år

En god venn for meg er en venn som alltid er der for meg uansett. En venn som stiller opp uansett om jeg havner i trøbbel, detter og slår meg eller om det skjer noe annet som går inn på meg. Uansett er den der. En ekte venn er en venn som elsker deg for akkurat den du er. Det er ingenting i det hele tatt den vil endre med deg. Sånn du er, skal du være, og det er derfor den elsker deg. Den støtter alt du gjør, og ler med deg og ikke av deg. Noen ganger er dere kanskje like dumme også, men det er bare gøy. 

Gutt, 14 år

En god venn er en venn som kan si i fra hvis det er noe den ikke liker, og som kan si til en lærer eller deg hvis den blir ertet eller mobbet. 

Gutt, 14 år

En god venn er noen du kan stole på, noen du kan være deg selv med. Du kan spørre om hjelp, og den vil deg godt. Det er noen som kan hjelpe deg med skolearbeid. En god venn er en du vil være sammen med på skolen og på fritiden. En god venn er en du krangler med og leker med, tuller, ler og deler interesser med. En som beskytter deg, som tar vare på deg, som bryr seg om deg og en som hører deg.

Gutt, 14 år

En god venn er en som vil hjelpe. En som er snill.

Jente, 14 år

En god venn er en venn som er der for deg, og bryr seg om deg. Gode venner må også være noen du kan stole på, og som viser at han/hun har glede av å være med deg. Noen ganger kan det være perioder som er vanskelig for deg å vise at du er en god venn av forskjellige grunner. Da kan det hende det er lurt å være en god venn og si at du vil ha litt alenetid, for å ikke blande vennen din opp i ting som har skjedd. Det er en måte å vise at du er en god venn.

Venner støtter deg når du trenger det, og hjelper deg eller snakker med deg hvis det er noe du vil snakke om. Disse gode egenskapene er måter å vise at du bryr deg om den personen. En god venn betyr ikke at du trenger å være sammen med den personen hele tiden, men det betyr at skal du være en god venn når personen virkelig trenger noen. Det trenger heller ikke å være din bestevenn for at du skal være en god venn.  

Jente, 14 år

En god venn er noen som støtter deg når du har det vanskelig, hjelper deg hvis du trenger hjelp, og stoler på deg uansett hva det går ut på.

Venner er med deg i friminutt og på skolen, og passer på at du ikke er ensom og at du har det bra. Hvis du føler deg sliten eller er trist så er det godt å kunne vite at man har en person å støtte seg til.

Denne personen må også kunne holde på hemmeligheter. Det er kanskje en av de viktigeste tingene en god venn må kunne. For hvis du føler at du ikke kan stole på denne personen, så blir det veldig vanskelig for deg å kunne fortelle ting til denne personen.

Gutt, 14 år

En god venn er en som støtter deg og hjelper deg når du trenger det. En som er snill og grei, og som støtter deg i valgene du tar. En god venn er en som tilbyr seg å hjelpe, istedenfor å sitte og se på at vennen/vennene din(e) sliter. 

Gutt, 14 år

En god venn er en person, det kan være både gutt eller jente, som er der for deg. Som du alltid kan stole på at støtter deg. Som aldri ville ha gått ifra deg hvis du var i trøbbel. At den aldri ville latt deg stå igjen uten å ha noen og være med. Men det er ikke så smart å være sammen med den vennen hele tiden, for da kan det bli litt for mye.  Det er jo fint om det er en som du har samme interesser som.

Gutt, 14 år

En god venn er en som støtter deg, og du kan stole på uansett hva. En god venn er en som ikke mobber eller erter deg, for hvis han/hun gjør det er han/hun ikke noen god venn. En god venn skal være en du kan fortelle vanskelige ting til og som hjelper deg med forskjellige ting og tang. Det er en som godtar hvem du er og du får være deg selv. For at kompisen din skal være en god en, må han/hun være seg selv og naturlig.

Gutt, 14 år

En god venn er en venn du kan stole på, og den er der for deg vis du trenger det. Den hjelper deg, og den er en venn som du kan si det du vil til. Vennen kan både være en gutt og en jente. Den vennen er en venn som du kan være med i friminuter og på fritiden.

Jente, 14 år

En god venn er en som bryr seg om deg, og støtter deg i vanskelige og tøffe perioder, men også bryr seg og viser glede sammen med deg når du er glad. En som du stoler på, og kan hjelpe deg når du trenger hjelp. Denne vennen skal ikke være ekkel ovenfor deg, og heller ikke spre rykter eller hemmeligheter om deg til andre når du ikke ønsker dette. En venn som forstår deg, og respekterer deg for akkurat den du er!

Det er vanskelig å endre personlighet eller endre seg selv som menneske, og du trenger noen som ser deg som den personen du er! En god venn skal ikke gjøre så du får dårligere selvbilde, men heller bygge deg opp som person, og ikke tulle med ting gjentatte ganger som kan bli misforstått av personen som får kommentarene.

Det kan være godt å ha en du kan være med, le med, spise mat med og snakke med. Jeg tror ikke at du vil trives på skolen om du ikke har noen å sosialisere deg med, for alle mennesker trenger å ha noen å være med av og til, og at du ikke bare blir alene. En ekte og god venn er en som ikke er redd for å vise at han eller hun er venn med den personen, og kan ta personen i forsvar hvis personen trenger det. 

Jente, 14 år

En god venn er en person du kan stole på. En som støtter deg i valgene du tar, hører på hva du har å si. En som ikke sprer rykter om deg og en som aldri vender ryggen til deg. En venn skal være en person du kan si hva du vil til uten at det kommer videre, en person du stoler på. Personen utestenger deg aldri, inkluderer deg i samtalene. Det å ha en god venn er noe alle trenger å ha! En å snakke med om ting, for å få det lettere i hverdagen.

En god venn er ikke en du følger på Instagram eller er venn med på Facebook. En god venn er en du kan være med i friminuttene på skolen og på fritiden.

Det er ikke alltid like greit å vite hvem man kan kalle en god venn. Personer kan danne et falskt vennskap for å skryte av at man har så og så mange venner. Mange av dem kan være falske venner. Falske venner er de som ikke klarer å holde på hemmelighetene, sprer rykter, stenger deg ute osv.

«En ekte venn er bedre enn tusen falske.»

Jente, 14 år

En god venn er en som støtter deg, og en som du kan stole på. Som gjør det som er best for deg. Som lytter på deg om du må fortelle den noe. Og som tilgir deg om du har gjort noe dumt. Som trøster deg når du er lei deg. Og som forsvarer deg, og forteller deg sannheten. Forteller deg det du trenger og hører når du er depressiv. Og respekterer deg for den du er, og ikke prøver å forandre deg. Som stoler på deg slik du stoler på h*n.

H*n synes du er god nok, og vil være en venn for deg, og prøver å være en god venn for deg. En som er glad i deg. Og gjør til de grader hva du ber den om (noe som er greit  å gjøre). En som heller ikke er redd for å tulle med deg. 

Jente, 14 år

En god venn for min mening er en som du kan stole på uansett hva hun driver med. En god venn er en du kan snakke med om hemmeligheten din, og hun/han vil aldri fortelle det til noen. Men i dag i 2016 er det hardt å stole på den personen du er venner med.

Det meste av mobbing i dag skjer på grunn av den hemmeligheten du fortalte til vennen din. Så derfor er det hardt å stole på vennene dine. Uansett hvem det er. Vennen din kan fortelle alle sammen på hele skolen hva du har sagt til henne/han. Så etter to dager vet hele skolen hemmeligheten, og du blir stengt ute på grunn av det.

På de fleste skoler her i Norge skjer mobbing på grunn av det eller at du er flink på skolen også. En god venn er en person som du føler kan stole på, ikke en person som er populær og at du vil at den personen bli venn meg deg. Men 99 % av gangene går det galt fordi den som er populær også vil ha mye popularitet. Så det betyr at den personen som er populær må mobbe for å bli veldig populær.

Venner er de personene som er på din side hele tiden, så at du aldri føler deg alene. Vi ser etter noen som tror på oss som venner, og elsker oss for hvem vi er, ikke som de vil vi skal være. Venner er de personene som elsker deg som du er, og stoler på deg uansett hva. Venner er personer som viste deg den rette veien noen ganger, og sier det er greit å være redd, og at det er greit å tar feil noen ganger. Det er de vennene som jeg tror du kan kalle vennene dine.

Jente, 15 år

Hun er morsom. Hun har humør.

Hun er smart.

Hun er veldig flink til å skremme folk.

Men kan være litt pirkete.

Men hun er ikke lik noen.

Men når hun får fotball i hue blir hun sur.

Hun er hjelpsom.

Men hun kan bli litt plagsom.

Men hun er flink i fotball.

Hun er gal, men det betyr bare at vi har samme humor.

Hun er omtenksom. Men det betyr ikke at jeg tenker som henne. Men veldig flink til å ta jobben.

Jeg er en god venn. Men kanskje hun liker musikk. Hun er flink til å tegne.

Jente, 15 år

En god venn er ikke en som ler av deg når du går til skolen. En god venn er ikke noen som erter deg pga familien din. En god venn er ikke en som  sier eller gjør ting som føles ubehagelig for deg.

Heller tvert i mot.

En god venn er en som elsker deg for den du er, en som støtter deg uansett hva, en som hjelper deg og alltid er der for deg.

En god venn er ikke nødvendigvis en som har 100% samme interesser som deg, selv om det er det man skulle trodd. En god venn støtter deg og liker deg uansett hva slags meninger du har.

Ja, det er mange som har venner som erter deg eller ler av deg, men fortsatt støtter deg fullt ut, og du vet at dere hører sammen, fordi du  elsker dem og de elsker deg. Nå  tenker du sikkert at de ikke er ordentlige venner, og at sånne folk er det bare å gi slipp på. Nei, det er de vennene du har og du vet at de bare tuller med deg, men du tar deg litt nær av ting, og du vil ikke gi slipp på dem fordi du elsker dem og de elsker deg.

En venn er en som kan tulle litt med deg og for eksempel kalle deg slut eller hore osv fordi du vet at det bare er tull. En god venn er en som elsker deg uansett hva,  og støtter og er der for deg!

Jente, 15 år

En god venn er en som du kan stole på, en som du kan være sikker på at ikke dolker deg i ryggen i noen som helst situasjon. En god venn er en som man skal kunne snakke med å føle seg trygg rundt. Det er ikke alle som har en sånn venn. Mange elever i Norge sitter ofte alene i friminuttene, og er redde for å ta kontakt med andre medelever. Sånn skal ingen ha det. Det er ikke vanlig at man stoler 100 % på klassen sin eller at man er bestevenn med alle, men jeg tror det er viktig at alle har i hvert fall 1 eller 2 elever, om ikke lærere som de stoler på og er venner med. 

Jente, 15 år

En god venn er en som alltid holder ut med deg uansett hvor forferdelig dag du har. Det er en som alltid er snill og grei mot deg uansett. En god venn er en som du kan si alle hemmelighetene dine til, uten at de kommer ut til andre, uansett hvor forferdelige hemmelighetene dine er. Det er en person du elsker og hater på samme tid, men det du hater med han/hun, elsker du på en annen måte. En person som både elsker og hater deg, men det den hater med deg, elsker han/hun på en annen måte.

En god venn er en som sier ifra når du gjør en feil, en som støtter deg i tunge perioder og en som gir deg en klem når du føler deg litt nedfor. En god venn er en som sier sannheten uansett, ser du forferdelig ut i en genser så sier han/hun det og du blir glad for at han/hun sier ifra. Det er en person som du alltid kommer og gir deg en klem og noen oppmuntrende ord hvis det har skjedd noe. En god venn er en som klarer å være snill og omtenksom, men fortsatt sier den harde sannheten på en gang. Det er en som alltid er der, uansett avstand, alder osv.

Gutt, 15 år

En god venn er en som støtter deg i alt du gjør, en som er der for deg om du trenger hjelp.

En god venn tar ikke fra deg damen du vil ha, finneren er vinneren!

En god venn deler med deg, han har ikke alt for seg selv.

En god venn stiller alltid opp for deg, uansett....

En som prøver å hjelpe deg om du har problemer, eller ikke har det så bra....

En god venn går aldri bak ryggen din.

En god venn er en som aldri svikter deg på noen måter.

En du kan fortelle alt til, en som ikke sier hemmeligheter videre.

Gutt, 15 år

God venner:

 • må snakke sammen
 • trenger du å forstå
 • bør aldri skade
 • gir deg verdi
 • bør være tolerante
 • må være pålitelige

Les mer

Elevens stemme