Elevens stemme: Hva liker du best ved klassen din?

Trivsel i klassen er viktig. Vi har spurt elever hva de liker best ved klassen sin.

Jente smiler mot kamera. Klassen og læreren i bakgrunnen. Foto: iStock. Flere elever skriver til oss og forteller at de har et veldig godt klassemiljø. Foto: iStock.

1. trinn

Punktene kom fram i en felles samtale i klassen. Hva liker vi best i klassa vår?

• at vi hjelper hverandre
  • at vi leker sammen
  • at vi trøster hverandre
  • at vi samarbeider/viser hvordan vi løser oppgaver
  • at vi er snille med hverandre

Gutt, 11 år

Det jeg liker best ved klassen min er at alle er morsomme og hyggelige, og at jeg har noen og leke med. Det er fint å ha klassen her når jeg trenger hjelp med noe på skolen. Hvis jeg er skadet er det fint å ha klassen her.

12-åring

Det jeg liker best ved klassen min er å ha venner.

Gutt, 14 år

Det jeg liker best med klassa mi er at vi stiller opp for hverandre. Og vi finner på mye ting sammen og har det gøy.

Gutt, 14 år

Det jeg liker best med klassen min er at: Alle er snille mot hverandre og det ikke er så mange krangler. Alle er forskjellige og har forskjellige personligheter.

Jente, 14 år

Det beste med klassa er at vi har humor, ihvertfall nesten alle. Noen har litt mindre humor enn andre. Så klassa mi er en fin gjeng, men noen er kjedelige som stokkender.

Gutt, 14 år

I klassen min kan du si det du mener, du blir hørt. Det beste med klassen min er at alle er venner og at ingen utestenges. Alle får være med, ingen står alene. Vi ler sammen, vi snakker sammen om hvordan vi har det, vi krangler. Alle gjør det noen ganger! Men vi blir venner igjen. Vi kan stole på hverandre, snakke sammen om ting vi har gjort på fritiden og hva vi har gjort sammen.

Gutt, 14 år

Det jeg liker best med klassen min er at alle er forskjellige, alle er venner og alle kan tulle med hverandre.

Gutt, 14 år

Det jeg liker best med klassen min er at alle er snille og greie mot hverandre, og at alle er flinke til å hjelpe andre hvis de trenger det. Vi er flinke til å rose andre hvis de gjør noe bra. Det jeg synes er best med klassen er at vi er veldig flinke til å samarbeide.

Jente, 14 år

Det jeg liker best med min klasse er at det er så fint klassemiljø. Altså, jeg føler at klassen min er nesten som en stor vennegjeng. Og jeg føler at det er ingen som dømmer noen, og at vi er veldig glade i hverandre. Vår skole er jo veldig liten egentlig i forhold til andre skoler i storbyer. Vi har ingen parallellklasser, det er bare en klasse på hvert trinn, og det gjør at jeg tror at vi er så sammenspleiset alle sammen.

Jeg er, som sagt, veldig glad i hver og en i klassen. Alle er svært unike og spesielle på hver sin måte. Det er ingen som prøver å være noen de ikke er. Vi er alle åpne og snille mot hverandre. Det kan hende det blir noen små konflikter, men da er det veldig små altså. Jeg er glad jeg går akkurat i denne klassen og ikke i klassen over eller under meg.

I timene er vi rolige. Jeg føler også at vi er arbeidsvillige til og gjøre det vi skal, og vi hører på lærerne hvis det er noe vi skal gjøre. Lærerne vi har er ofte veldig fornøyde etter de har hatt oss, og kontaktlæreren vår er jo veldig glad for det.

Jente, 14 år

Jeg elsker klassen min. Vi har ett kjempebra klassemiljø. Vi har alle kjent hverandre siden 1.klasse og noen fra barnehagen. Det har kommet og gått nye elever, og da har klassen vår tatt imot dem på en kjempebra måte. Det er aldri noen i klassa som går alene i friminuttene, alle er med hverandre eller andre. Det er heller ikke mye konflikter og krangler, og hvis det blir noen klarer vi og løse dem på egen hånd.

Klassen har vært på mange overnattinger i de siste årene. De overnattingene har vært skikkelig morsomme og koselige.

Vi er alle sammen med i et fellesskap, der alle er forskjellige og der alle er akseptert for den man er.

Gutt, 14 år

I min klasse er alle venner, ingen blir utestengt og alle har en å være med i friminuttene. Og du kan stole på dem og si hva du vil til dem uten at dem sier det videre. Vi er flinke til å ta vare på hverandre.

Jente, 14 år

Det jeg liker best med klassen min er at vi har så mange forskjellige egenskaper og hobbyer, men allikevel klarer vi å lage et så fint fellesskap. Vi er en ganske stor klasse, og enda så klarer vi å inkludere alle på en fin måte. Som sagt så er vi en klasse med mage forskjellige egenskaper, men vi respekter hverandre på en måte som gjør at alle føler de er like mye verdt. Det gjør at vi får et så fint klassemiljø.

Vi er ikke en klasse der vi føler at jenter må være med jenter, og gutter med gutter. I denne klassen er vi sammen med akkurat de vi vil, uten at det spiller noen rolle. Så fint klassemiljø er det ikke mange klasser som har. Jeg er så glad og stolt over at jeg får være en del av denne klassen.

Jente, 15 år

Det jeg liker best med klassen min er at alle kjenner alle. Siden vi er en så liten klasse vet alle hvem alle er, og alle kan snakke med hverandre uten at det blir kleint.

Det jeg liker best med min klasse er at vi er en veldig sammensveiset gjeng. Hvert friminutt kan vi sitte å snakke sammen, også får alle sagt noe.

Det jeg liker best med min klasse er at alle tåler en spøk, så vi kan si hva vi vil til hverandre uten at de blir sure.

Det jeg liker best med min klasse er at når vi ser noen sitter alene, går vi bort til den og spør om de vil være med å gjøre noe. Eller om vi ser at noen ikke har det så bra, så spør vi hva det er.

Det jeg liker best med min klasse er at når vi skal bli delt i grupper trenger man ikke være redd for at man ikke kommer på gruppe med bestevennen sin, for i denne klassen er absolutt alle venner og alle blir inkludert.

Det jeg liker best med min klasse er at vi tuller, ler og har det gøy sammen.

Elevens stemme