MENY

”SHARE THE CARE”

Jorunn har blogget om foreldresamarbeid.

Super-Sigurd og jeg er i gang med nok et viktig arbeid. I dag har vi satt av tid til foreldresamtaler, og vi gleder oss over å få møte foreldrene til barna på 5-årsgruppa. Vi er godt forberedt, og vi er spente.

Før foreldresamtalene har foreldrene fått med et skriv hjem med en del spørsmål som de har tatt stilling til. Etterpå har jeg fått skjemaene i retur fra foreldrene slik at jeg har fått tid til å forberede meg. I tillegg har jeg hatt en samtale med barna om hvordan de har det i barnehagen. Det er alltid fint å sette seg ned med det enkelte barn fordi det gir meg et ekstra innblikk i hvordan barnet selv opplever at det har det i barnehagen. Alt dette har jeg med meg inn i møte med foreldrene.

Så er vi gang, Super-Sigurd og jeg.

Dukken Super Sigurd sitter i en eske på et skrivebord.

Inn døren kommer mor og far til Emma. De smiler, og vi sier takk for sist. Vi ser litt på hverandre, og så setter vi i gang. Jeg skisserer planen for samtalen. De forteller hvordan de synes det går med Emma i barnehagen og hjemme, og jeg sier noe om hvordan vi opplever at hun har det her hos oss. Etterpå får Super-Sigurd komme frem. Sammen forteller vi om hvordan vi jobber med lekbasert læring og hvordan vi har det sammen. Vi formidler hvor glade alle barna er i ham og hvordan han hjelper oss med å få tak i barnets perspektiv, tanker og opplevelser.

Etterpå leser jeg opp samtalen jeg har hatt med Emma. Der beskriver hun på sin måte hvordan hun har det på 5-årsgruppa.  Det er fint å få hennes stemme inn i samtalen siden det er henne det handler om. Vi kjenner oss igjen i det hun kommer med, det er godt når det er slik.

Så ser vi på målene fra forrige foreldresamtale. Et av målene handlet om å sørge for at Emma følte seg trygg i 5-årsgruppa. Derfor har vi som voksne vært tilgjengelig og tett på henne med omsorg, sensitivitet og engasjement. Etter at jeg har lest opp alle målene fra sist foreldresamtale, så spør jeg hvordan de synes dette har gått.

Mor og far til Emma smiler og sier at de opplever at Emma er trygg og at hun trives godt på 5-årsgruppa. Jeg sier meg enig og spør videre hva de tenker vi skal ha som mål for tiden som kommer. Så tenker vi høyt, kommer med nye forslag og undrer oss sammen over hva Emma trenger av oss. Til slutt har vi lagt en plan på hvordan vi skal støtte, hjelpe og legge til rette for at Emmas skal trives og fortsette sin positive utvikling.

Jeg ser på klokka og ser at det er tid for å avslutte. Vi har kommet til veis ende for denne gang. De reiser seg, og jeg takker for samtalen. På vei ut døra snur mor til Emma seg og sier:

– Jeg er glad for alt Emma får oppleve i 5-årsgruppa, men mest av alt er jeg takknemlig for at dere bryr dere sånn om henne. Akkurat det varmer mammahjertet mitt aller mest.

Jeg kikker etter foreldrene til Emma der de går bortover gangen og kjenner meg takknemlig over det gode samarbeidet. Et samarbeid som er til Emmas beste. Jeg tenker at sammen kan vi gi henne en god start på livet.  

Sammen kan vi : ”SHARE THE CARE”

Nærbilde av dukken Super-Sigurd som sitter i en eske.