IKT i utdanninga

IKT-senteret har samla ei rekkje ressursar retta mot grunnopplæringa. Du kan avgrensa på innholdstype, format og tema eller søkje fritt.

• Logo Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring

Fleirkulturell opplæring

Nasjonalt senter for fleirkulturell opplæring (NAFO) har samla læringsressursar for heile opplæringsløpet.

• Logo Fremmedspråksenteret

Framandspråk

Nasjonalt senter for framandspråk i opplæringa har læringsressursar for dei fleste spesialiseringar i grunn- og vidaregåande skule mellom anna på engelsk, fransk, tysk, spansk, japansk, russisk, portugisisk, italiensk, kinesisk, gresk og polsk

• Logo IKT-senteret

IKT i utdanninga

• Logo Kunst og kultur i opplæringa

Kunst og kultur

På nettsidene til Nasjonalt senter for Kunst og kultur i opplæringa finn du undervisningsmateriell, læringsressursar og gode eksempel for heile opplæringsløpet.

• Logo for Lesesenteret

Lesing

Korleis skape leselyst? Lesesenteret har oppretta ei ordning med lesegledarar. Ordninga er starta opp i Rogaland, men kan være ein idé til skular elles i landet også:

Oppdraget for ein lesegledar ligg i namnet. Målet er å vekkje leselyst og leseglede hos barn og unge ved å åpne bøker for dei, slik at dei unge sjølv kan finne ei bok som passer.

• Folkehelsesenterets logo

Mat, helse og fysisk aktivitet

Høgskolen i Bergen er vertskap for Nasjonalt senter for mat, helse og fysisk aktivitet (Folkehelsesenteret). Senteret jobbar med å synliggjere og formidle samanhengane mellom fysisk aktivitet, ernæring og læring.

Senteret opna i januar 2014.

Gå til nettstaden til Folkehelsesenteret

Matematikk

På mattematikksenteret sine nettsider ligg bloggen Mattematikkmoro. Her vert det lagt ut inspirerande matematikkoppgaver som pirrar matematikkinteressa.

• Logo Naturfagsenteret

Naturfag

Naturfagsenteret sine nettsider er eit oppkome av idear og tiltak for å skape lærelyst i naturfaga.

Naturfag.no er ein nettstad for naturfaglærarar med læringsressursar og undervisningsmetodar.

Tips til korleis ein kan bruke andre læringsarenaer enn klasserommet

Viten.no er ein gratis nettbasert læringsressurs som i hovudsak er retta mot ungdomstrinnet og vidaregåande skule.

• Logo Nynorsksenteret

Nynorsk

Nasjonalt senter for nynorsk i opplæringa (Nynorsksenteret) har samla nettressursar til bruk i skulen.

• Skrivesenteret

Skriving

Skrivesenteret har nyleg laga ein skrivesti som er skulebasert kompetanseutvikling i fagområdet skriving. Hensikta med Skrivestien er å skape ei felles forståing for skriving som grunnleggande ferdigheit og auke kompetansen om god skriveopplæring. Lærarar med god kompetanse i skriveopplæring gir elevar skrivelyst.