MENY

Informasjon om personvern og bruk av informasjonskapsler på laringsmiljosenteret.uis.no

Læringsmiljøsenterets personvernerklæring gjelder for behandlingen av personopplysninger som gjøres i forbindelse med deltagelse på et av våre arrangementer. Læringsmiljøsenteret bruker også informasjonskapsler på sine nettsider.

Vår personvernerklæring

Som deltaker ønsker vi at du forstår hvordan vi håndterer dataene vi samler inn, og har tillit til at vi respekterer ditt personvern. Nedenunder finner du vår personvernerklæring, som forklarer hvilke data vi samler inn, hvordan vi gjør det, hvor vi lagrer data og hva vi bruker dem til.

Personvernerklæring

Læringsmiljøsenteret samler inn og behandler personopplysninger med formålet å arrangere og gjennomføre møter og konferanser. For å delta på disse arrangementene må du som deltager registrere deg og oppgi opplysninger slik at du får adgang til arrangementene og slik at vi kan tilrettelegge for din deltagelse og eventuelle særskilte behov (f.eks. allergier eller nedsatt funksjonsevne).

Hvilke regler gjelder?

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en enkeltperson. Det kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse og arbeidssted, eller en kombinasjon av disse som gjør det mulig å anslå hvilken person som befinner seg bak opplysningene.

All bruk av personopplysninger regnes som behandling av personopplysninger, som for eksempel innsamling, registrering, sammenstilling, lagring og utlevering eller en kombinasjon av disse. Behandling av personopplysninger reguleres av personopplysningsloven.

Vårt behandlingsgrunnlag

Enhver behandling av personopplysninger trenger et rettslig grunnlag. Det betyr at før Læringsmiljøsenteret starter en behandling av dine personopplysninger, må vi påse at vi har rett til å utføre behandlingen.

Vårt behandlingsgrunnlag er at vi innhenter ditt samtykke for å bruke dine personopplysninger til det formålet vi har oppgitt i registreringsskjemaet.

Hvorfor samler vi inn opplysninger om deg og hvordan brukes de?

Det er helt nødvendig at vi behandler personopplysningene dine slik at du får adgang på arrangementet og for at vi kan tilrettelegge for din deltagelse.

Hvilke opplysninger samler vi inn

Personopplysninger som Læringsmiljøsenteret behandler kan inkludere:

  • Navn
  • Kontaktinformasjon: telefonnummer, adresse arbeidssted, e-postadresse
  • Arbeidssted
  • Ved enkelte tilfeller betalingsinformasjon (dersom du trenger å få noe refundert eller utbetalt som f.eks. honorar)
  • Ved internasjonale arrangementer må nasjonalitet oppgis
  • Eventuelle spesielle behov som diettbehov (allergier, intoleranse) eller om de har noen nedsatte funksjonsevner som vi må tilrettelegging for

Opplysninger som deles med andre aktører

I noen tilfeller blir opplysningene delt med tredjeparter, med hvem og hvilken type informasjon dette gjelder blir opplyst om når du registrerer deg.

Læringsmiljøsenteret utleverer opplysninger til tredjeparter ved følgende anledninger:

  • Ved bestilling av hotellrom blir navn og kontaktinformasjon gitt til hotellet
  • Ved opplysning om behov om spesial kost blir navn og diettbehov videreformidlet til restauranten/cateringsselskapet
  • Ved påmelding til sosiale arrangementer, blir navn videreformidlet til arrangementslokalet
  • På arrangementer med høyt sikkerhetsnivå, som for eksempel der ministere kan vaktselskaper, politiet eller PST få utlevert deltakerlisten

Læringsmiljøsenteret hverken deler, selger eller formidler personopplysninger på noen andre måter enn det som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Opplysninger du selv oppgir

Påmelding til våre arrangementer skjer ved at du selv oppgir dine opplysninger gjennom vårt påmeldingssystem.

 

Læringsmiljøsenteret bruker informasjonskapsler på sine nettsider.

Universitetet i Stavanger følger det til enhver tid gjeldene personvernregelverket og følger de prinsipper som gjelder for personvern etter den nye loven som gjelder fra 20. juli 2018. Vi skal sikre at ditt personvern er ivaretatt og har følgende overordnede prinsipper for behandling av personopplysninger:

  • UiS skal etterstrebe høy grad av personvern, herunder ivaretagelse av den registrertes rettigheter og friheter.
  • UiS skal etterleve lover og regler for oppbevaring og sikring av data.
  • Hendelser og avvik / brudd på informasjonssikkerheten og / eller personvernet, skal være kartlagt, dokumentert og varslet.

 

UiS bruker informasjonskapsler på våre nettsider

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en tekstfil som lastes ned og lagres på datamaskinen når du besøker et nettsted. Informasjonskapselen kan benyttes til å lagre tidligere brukerinnstillinger, registrere hvilke sider du besøker og hvilke valg du gjør mens du bruker dem. Du kan lese mer om informasjonskapsler og hvordan du bruker ved å klikke på hjelp i nettleseren din. Nederst på denne siden finner du informasjon om hvordan du kan slette informasjonskapsler.

 

Hva bruker UiS informasjonskapsler til?

Vi bruker Google Analytics og SiteImprove for å måle trafikken på våre nettsider.

Informasjonen informasjonskapslene innhenter bruker vi for å optimalisere brukeropplevelsen for de besøkende på sidene. Informasjonen brukes kun internt hos UiS, og hos samarbeidspartnere som jobber med nettutvikling for oss.

Informasjonskapslene for SiteImprove inneholder ingen personlig informasjon og brukes kun til statistikk på bruk av siden, og denne informasjonen vil aldri bli overført til tredjeparter.

Vi bruker ALDRI informasjonskapsler for å kartlegge enkeltbrukernes bruksmønster eller samle annen informasjon som vil kunne krenke personvernet. For å sikre dette så måler vi ikke de to siste sifrene i de besøkendes IP-adresser ved å bruke Google Analytics sin anonymiseringsfunksjon. IP-maskeringen skjer så snart data er mottatt av Google Analytics' innsamlingsverk, før det blir lagret, og blir behandlet i tråd med Googles personvernpolicy.

 

Informasjonskapsel

Informasjonskapsel

Hva informasjonskapsel brukes til

_ga

Statistikk: Skiller brukere via en anonym identifikator

_utma

Statistikk: Skiller brukere og brukersesjoner

_utmz

Statistikk: Lagrer trafikkilden eller kampanjen som forklarer hvordan brukeren nådde siden.

 

Informasjonskapsel brukes til statistikk

  •  Skiller brukere via en anonym identifikator
  •  Skiller brukere og brukersesjoner
  •  Lagrer trafikkilden eller kampanjen som forklarer hvordan brukeren nådde siden

 

Samtykke

Ved å benytte UiSs nettsider samtykker du i at vi kan etterlate informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk. Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler for din nettleser, kan du gjøre dette via nettleserens sikkerhetsinnstillinger.  

 

Slik kan du slette informasjonskapsler

Ønsker du å slette informasjonskapslene eller sørg for at det ikke blir lagret flere, kan du endre innstillingene i nettleseren din.

Google Chrome

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Chrome

Internet Explorer

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Internet Explorer 11

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Internet Explorer 9 og 10

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Internet Explorer 8

Mozilla Firefox

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Mozilla Firefox

Safari

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Safari

Opera

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Opera