MENY

Informasjonskapsler (cookies) på laringsmiljosenteret.uis.no

Læringsmiljøsenteret bruker informasjonskapsler på sine nettsider.

Hva er en informasjonskapsel?

En informasjonskapsel, ofte kalt cookie, er en tekstfil som lastes ned og lagres på datamaskinen når du besøker et nettsted. Informasjonskapselen kan benyttes til å lagre tidligere brukerinnstillinger, registrere hvilke sider du besøker og hvilke valg du gjør mens du bruker dem. Du kan lese mer om informasjonskapsler og hvordan du bruker ved å klikke på hjelp i nettleseren din. Nederst på denne siden finner du informasjon om hvordan du kan slette informasjonskapsler.

Hva bruker UiS informasjonskapsler til?

Vi bruker Google Analytics og SiteImprove for å måle trafikken på våre nettsider.

Informasjonen informasjonskapslene innhenter bruker vi for å optimalisere brukeropplevelsen for de besøkende på sidene. Informasjonen brukes kun internt hos UiS, og hos samarbeidspartnere som jobber med nettutvikling for oss.

Informasjonskapslene for Siteimprove inneholder ingen personlig informasjon og brukes kun til statistikk på bruk av siden, og denne informasjonen vil aldri bli overført til tredjeparter.

Vi bruker ALDRI informasjonskapsler for å kartlegge enkeltbrukernes bruksmønster eller samle annen informasjon som vil kunne krenke personvernet. For å sikre dette så måler vi ikke de to siste sifrene i de besøkendes IP-adresser ved å bruke Google Analytics sin anonymiseringsfunksjon. IP-maskeringen skjer så snart data er mottatt av Google Analytics' innsamlingsverk, før det blir lagret, og blir behandlet i tråd med Googles personvernpolicy.

 

Informasjonskapsel

Hva informasjonskapsel brukes til

_ga

Statistikk: Skiller brukere via en anonym identifikator

_utma

Statistikk: Skiller brukere og brukersesjoner

_utmz

Statistikk: Lagrer trafikkilden eller kampanjen som forklarer hvordan brukeren nådde siden.

 

Samtykke

Ved å benytte UiSs nettsider samtykker du i at vi kan etterlate informasjonskapsler i din nettleser. De fleste moderne nettlesere (Google Chrome, Internet Explorer, Firefox, Safari, Opera, etc.) er innstilt på å akseptere informasjonskapsler automatisk. Dersom du ønsker å deaktivere informasjonskapsler for din nettleser, kan du gjøre dette via nettleserens sikkerhetsinnstillinger.  

Slik kan du slette informasjonskapsler

Ønsker du å slette informasjonskapslene eller sørg for at det ikke blir lagret flere, kan du endre innstillingene i nettleseren din.

Google Chrome

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Chrome

Internet Explorer

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Internet Explorer 11

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Internet Explorer 9 og 10

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Internet Explorer 8

Mozilla Firefox

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Mozilla Firefox

Safari

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Safari

Opera

Hvordan slette eller hindre informasjonskapsler i Opera