Bli med på Læringsmiljøkonferansen 2020

Meld deg på høstens konferanse om kvalitetsutvikling i barnehage og skole!

Felleskap, forkning og fornyelse er tema for årets konferanse. Foto: Getty Images Felleskap, forkning og fornyelse er tema for årets konferanse. Foto: Getty Images

På Læringsmiljøkonferansen tas det opp viktige tema for ansatte i barnehage- og skolesektoren som hver dag arbeider med å skape trygge og gode læringsmiljø.

- Her kan kolleger fra hele sektoren komme for faglig påfyll, refleksjon og gode diskusjoner, sier prosjektleder Torunn Helene Fredriksen.

På konferansen vil deltakerne få nytt fra forskning, perspektiver på etablerte praksiser og inspirasjon til å fortsette det gode arbeidet for barnehager og skoler.

Fellesskap, forskning og fornyelse

Tema for årets konferanse er «Fellesskap, forskning og fornyelse – kvalitetsutvikling i barnehage og skole». På programmet vil det være både fellesforelesninger for alle, og parallellsesjoner som er direkte rettet mot barnehage- og skolesektoren.

Kunnskapsminister Guri Melby vil stå for åpning av konferansen, og blant navnene på foredragslisten står de to professorene Terje Ogden og Thomas Moser.

- Vi ønsker å løfte diskusjoner alle som jobber med barnehage og skole er opptatt av, og samtidig skreddersy til alle målgruppene våre, forteller Fredriksen.

En av parallellsesjonene for skoledeltakerne skal holdes av rektor ved Stigeråsen skole, Kim Aas. Stigeråsen skole fikk Dronning Sonjas skolepris i 2019 for sitt systematiske, langsiktige og helhetlige arbeid for å skape en inkluderende skole, motvirke utenforskap og være et godt sted å være for alle.

For barnehagedeltakerne er leder i Tjodmarka barnehage, Ragnhild Eielsen Wiig, invitert. Tjodmarka barnehage har jobbet godt over tid med å legge til rette for faglig utvikling blant de ansatte, noe som har kommet barna til gode. Det har vært rettet oppmerksomhet mot gode relasjoner mellom barna, og mellom voksne og barn, i tillegg til meningsfulle dager for både liten og stor.

- Wiig og Aas skal fortelle til hvert sitt publikum hvordan de har inkludert personalet i å jobbe systematisk og forskningsbasert med kvalitetsutvikling, sier Fredriksen.

Les hele programmet for konferansen

Covid-19 og smittevern

Prosjektgruppen ved Læringsmiljøsenteret vil sammen med Hotel Bristol sørge for at konferansen tilpasses FHIs regler for smittevern.

- Det betyr blant annet at vi kutter litt på antall deltakerplasser for å være sikker på at det skal bli en trygg og god opplevelse for alle. Per i dag betyr det at vi kan ta imot 150 deltakere, så det gjelder å være rask med påmelding, sier Fredriksen.

Hun sier videre at dersom myndighetene endrer reglene for smittevern, kan de fysiske rammene og antall deltakere endres i tråd med det.

- Vi håper mange melder seg på allerede nå!

Gå direkte til påmelding

Tekst: Ina Midttveit