MENY

Utvalgte nyheter om Læringsmiljøsenteret

Et utvalg nyhetssaker der ansatte ved Læringsmiljøsenteret har uttalt seg, og av saker om senterets arbeid.

Illustrasjonsbilete aviser mobbing
 • Flere tusen lokale 13-åringer skal få stress-hjelp på skolen

  Stavanger Aftenblad+ (6. juni 2019): – Mange blir lei seg av en dårlig karakter. De kan miste helt håpet, sier Vetle Jåsund (13). Nå får forskere i Stavanger 20 millioner kroner til et omfattende prosjekt som skal gjøre ungdom nettopp mer motiverte og robuste.

  Les hele saken i Stavanger Aftenblad+

 • Heidi (36) er sikker på at opplegget virker – nå vil hun dele det med andre

  Østlands-Posten+ (14. mai 2019): Hver uke har miljøarbeider Heidi Asmyhr Thoresen tatt med seg opp til fire barneskoleelever ut på tur. Det har funket så bra at det vil hun dele med andre.

  Les hele saken i Østlands-Posten+

 • Forstår ikke skyhøye mobbetall

  Agderposten+ (11. mai 2019): 19 prosent av elevene i de tre tiendeklassene på Lyngmyr ungdomsskole i Tvedestrand svarte at de er mobbet.

  Les hele artikkelen i Agderposten+

 • Mobbing - kva er rett definisjon?

  Foreldreutvalget for grunnopplæringen (10. mai 2019): Korleis skal ein definere mobbing? Og korleis vil ulik ordbruk og forståing slå ut i praksis? Dei to forskarane Tove Flack og Ingrid Lund møttes for å greie ut om sine to heilt ulike syn på eit seminar i regi av Partnerskap mot mobbing 9. mai.

  Les heile saka hos FUG.no

 • Her har de uteskole hver onsdag: – Barna lærer mer når de er i bevegelse

  Utdanningsnytt.no (8. mai 2019): Hver onsdag, året rundt, har andre trinn på Stenseth skole i Nedre Eiker utedag. – Vi har mer plass, og morsommere ting å leike med, forteller elevene.

  Les hele artikkelen hos Utdanningsnytt.no

 • Trygge barn lærer best – dei utrygge lærer noko heilt anna

  Stavanger Afteblad (4. mai 2019): KRONIKK: Skulen må halde fram trykket på å sikre elevane trygge og gode læringsmiljø når fagfornyinga skal implementerast. Dersom elevar er usikre på om dei blir ledde av eller blir «blikka» når dei kjem med sine meiningar, så vel dei fleste å vere stille.

  Les heile kronikken i Stavanger Aftenblad

 • Rogaland testar karakterfritt i orden og åtferd

  Norsk Lektorlag (11. april 2019): Fleire vidaregåande skular i Rogaland har søkt om å delta i forsøket utan ordenskarakterar. Dei første evalueringane viste at lærarane var veldig delte i synet på om dette gav negative eller positive konsekvensar. Elevane derimot var særs fornøgde.

  Les heile saka hos Norsk Lektorlag

 • – Dataspill gir elevene mestringsfølelse

  Stavanger Aftenblad (3. april 2019): Rektor ved Revheim skole vet at gaming i skoletiden er et minefelt. Men læringseksperter mener at riktig bruk av dataspill gir elevene både motivasjon og mestringsfølelse.

  Les hele artikkelen i Aftenbladet

 • – Noen elever ser etter svakhetstrekk hos lærerne

  Utdanningsnytt.no (3. april 2019): – Gi støtte til lærere som sliter i klasserommet, sier forsker Grete Sørensen Vaaland ved Læringsmiljøsenteret, Universitetet i Stavanger.

  Les hele artikkelen i Utdanning

 • Mobbing på nett gir symptomer på posttraumatisk stress

  Forskning.no (2. april 2019): Mange barn og unge har mobilen med seg i senga når de legger seg om kvelden. For noen er det helt nødvendig. De vet aldri når det tikker inn en melding fra en mobber.

  Les hele artikkelen på Forskning.no

 • Forbedring av læringsmiljø og reduksjon av mobbing

  KSU.no (29. mars 2019): I en pressemelding fra Kristiansund kommune får vi vite at kommunen deltar på en nasjonal satsing som heter Læringsmiljøprosjektet. Målet er å forbedre læringsmiljøet og redusere mobbingen på skolene og ellers i kommunen.

  Les hele saken hos KSU.no

 • Elever blir mer engasjerte av lærere som bryr seg

  Forskning.no (28. mars 2019): Gløden for skolen synker med alderen om ikke læreren gir følelsesmessig støtte til den enkelte elev, viser en ny studie av hvordan læreren påvirker engasjementet hos elevene.

  Les hele artikkelen på Forskning.no

 • Slik forstår du smårollingen din

  Plusstid.no (26. mars 2019): Selv om babyen din ikke kan prate, så kommuniserer barnet med deg hele tiden. Dette er signalene du kan være oppmerksom på.

  Les hele saken på Plusstid.no

 • Takker heiagjengen for at han kom gjennom skolen

  NRK, Hedmark og Oppland (25. mars 2019): I snitt er det en «skolevegrer» i hver ungdomsskoleklasse – elever som sliter med å komme seg på skolen. Fredrik (23) fikk tett oppfølging i to og et halvt år. Nå jobber han som baker.

  Les hele saken hos NRK

 • 17 skoler i Rogaland søker om å droppe ordenskarakteren

  Rogalands Avis+ (19. mars 2019): Elever ved Stavanger katedralskole mener det er på tide å skrote dagens ordning med karakter i orden og atferd – og får rektorstøtte.

  Les artikkelen i Rogalands Avis+

 • – Utsatt skolestart kan særlig gjelde for barn som er født sent

  Utdanningsnytt (19. mars 2019): – Kanskje burde utsatt skolestart vært praktisert oftere, mener forsker Trude Havik.

  Les hele artikkelen i Utdanningsnytt

 • Mange skolevegrere

  NRK Nyhetsmorgen (19. mars 2019): Det er fortvilet å være forelder og oppleve at barnet ditt vegrer seg fra å gå på skolen. Mange elever sliter med å komme seg på skolen selv om de vil, og i snitt gjelder dette en i hver klasse.

  Hør hele innslaget på Nyhetsmorgen på NRK

 • Marit og Selma har talentveileder på skolen

  NRK Rogaland (18. mars 2019): Talentfulle skoleelever kan droppe ut fra videregående hvis de ikke stimuleres i grunnskolen, mener læringsforsker. I Stavanger har de ansatt en egen talentveileder.

  Les hele artikkelen på NRK.no

 • Fraværsgrense i grunnskolen

  P4 Nyheter (16. mars 2019): Fraværsgrense i grunnskolen, som er en av sakene på Høyres landsmøte idag, er ingen god idé.

  Hør hele innslaget på P4-nyhetene

 • Vi trenger ikke en fraværsgrense i grunnskolen

  Bergens Tidende (14. mars 2019): DEBATT: Hva med å innføre en felles app til mobiltelefonen som gir meg et pling dersom datteren min ikke møter på skolen?

  Les hele debattinnlegget i Bergens Tidende

 • Er det innafor å bruke lue inne?

  NRK Rogaland (13. mars 2019): Norske skoleelever må ta av seg lua i klasserommet. Det er regelen på de fleste skoler. Men nå kan lueforbudet stå for fall.

  Les hele artikkelen hos NRK Rogaland

 • Alle har plikt til å gripe inn mot mobbing

  Fagbladet (12. mars 2019): Antall mobbesaker har gått betraktelig ned der Utdanningsdirektoratets Læringsprosjekt har kurset både læreren og vaktmesteren i mobbing.

  Les hele artikkelen hos Fagbladet

 • Rektor: – Å se på mobbing er nesten like ille som å mobbe

  Utdanningsnytt (7. mars 2019): Elevene synes det er vanskelig å bryte inn når noen mobbes. Men nå legger rektor Terje Angelskår mer ansvar over på de tause tilskuerne.

  Les hele saken hos Utdanningsnytt

 • – Ikke si høyt hvilken elev som har gjort det best

  Utdanningsnytt (19. februar 2019): Elevenes motivasjon synker drastisk i løpet av ungdomsskolen, viser Elevundersøkelsen. Unngå sammenligninger og konkurranser, sier forsker.

  Les hele artikkelen hos Utdanningsnytt

 • Ny forskning viser at barn som lærer å beherske seg lykkes oftere i livet

  KK (7. februar 2019): Derfor er det viktig å lære barna god selvkontroll.

  Les hele artikkelen i KK