MENY

Presseklipp

Oversikt over nyhetssaker der ansatte ved Læringsmiljøsenteret har uttalt seg, og saker om senterets arbeid.

Illustrasjonsbilete aviser mobbing
 • Ønsker hjelp utenfra: Høye mobbetall ved barneskole på Moi

  Dalane Tidende (10. januar 2018): En barneskole på Moi har hatt mobbeproblemer over lengre tid. Nå håper de å få hjelp fra Utdanningsdirektoratet. En høy andel av elevene ved Nygård skole på Moi har over flere år meldt fra om mobbing.

  Les hele saken hos Dalane Tidende

 • Hva har skjedd med de yngste elevene?

  NRK Rogaland (8. januar 2018): Tenk deg at du gikk på jobben og visste at i dag kan jeg bli bitt eller slått. Tenk deg at den som slo eller bet var et seks år gammelt barn.

  Les hele saken hos NRK Rogaland

 • Skolefravær, risikofaktorer og tiltak

  MyNewsdesk (5. januar 2018): Boka "Skolefravær" av Trude Havik er forankret i egen og andres forskning, og den tar tematisk utgangspunkt i egen doktorgrad om skolens rolle ved skolevegring.

  Les hele saken hos MyNewsdesk

 • Nyttårstalen i Randaberg: – Vi har politikere i Randaberg som tar ansvar

  Stavanger Aftenblad (1. januar 2018): Ordføreren i Randaberg kommune, Kristine Enger, trekker blant annet fram samarbeidet med Læringsmiljøsenteret i sin nyttårstale.

  Les hele nyttårstalen til ordføreren i Randaberg hos Aftenbladet

 • Bekymret for fjerning av ordenskarakter

  Rogalands avis (28. desember 2017): Fire videregående skoler i Rogaland har en prøveordning hvor karakterer i orden og oppførsel droppes. I evalueringsrapporten for prosjektet, utført av Læringsmiljøsenteret på oppdrag fra Rogaland fylkeskommune i vår, går det frem at elevene i all hovedsak er fornøyde med ordningen.

  Les hele saken hos Rogalands avis

 • Skular fjerna karakterar i orden og åtferd – med god effekt

  Framtida (21. desember 2017): Fire vidaregåande skular i Rogaland er med i eit prøveprosjekt der dei har fjerna karakterane i orden og åtferd. Forskarane ved Læringsmiljøsenteret merkar nedgang i fråværet.

  Les heile saka på framtida.no

 • Vil avskaffe karakterer i orden og oppførsel

  Dagens Næringsliv (21. desember 2017): – Vi ser en tendens til at nedgangen i timefraværet er noe større for forsøksskolene enn for de andre skolene i fylket, sier professor Edvin Bru ved Læringsmijøsenteret til DN.

  Les hele saken på dn.no

 • Hva skjer når skoler kutter ut karakterer i orden og atferd?

  Forskning.no (21. desember 2017): Elevene mener de får bedre relasjoner til lærerne når skolen kutter ut karakterene i orden og atferd. Det viser resultatene fra en spørreundersøkelse Nasjonalt senter for læringsmiljø og atferdsforskning (Læringsmiljøsenteret).

  Les hele saken hos på forskning.no

 • Fylkesmannen inviterer til kurs for barnehagelærere i 2018

  Fylkesmannen i Telemark (19. desember 2017): Barnehagelærere i Telemark kan nå melde seg på kurs implementering av rammeplanen/barnas læringsmiljø i barnehagen. Faglig ansvarlig for kurset er Marianne T. Martinsen og Ingrid Midteide Løkken ved Læringsmiljøsenteret.

  Les mer om kurset hos Fylkesmannen

 • Konferanse for alle som jobber i barnehage

  KS (18. desember 2017): Barnehage 2018 arrangeres på Lillestrøm 6. og 7. juni. Dette er en nasjonal konferanse og fagmesse for alle som jobber i barnehager. Professor Ingunn Størksen ved Læringsmiljøsenteret er en av foredragsholderne, og skal blant annet fortelle om erfaringene fra Agderprosjektet og Lekbasert læring.

  Les hele saken hos KS

 • Nye sentre for barnehageforskning

  Utdanningsforbundet (14. desember 2017): Nylig kunngjorde Norges forskningsråd at det er tildelt 50 millioner kroner til to nye sentre for barnehageforskning. Sentrene skal opprettes ved Høgskolen på Vestlandet og ved Universitetet i Stavanger.

  Les hele saken hos Utdanningsforbundet

 • Historisk satsing på barnehageforsking

  Radio Folgefonn (12. desember 2017): To nye senter ved Høgskulen på Vestlandet og Universitetet i Stavanger får tilsaman 50 millionar kroner til å forska på barnehagar. – I dag går 97 prosent av alle barn i barnehage, og det er fleire eitt- og toåringer der enn tidlegare. Samtidig veit me at mange ikkje får eit godt nok tilbod. No ser eg fram til at forskingsmiljøa skal gje oss meir kunnskap om kva som gir betre kvalitet, og som får barna til å trivast og utvikla seg, seier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

  Les heile saka hjå Radio Folgefonn

 • Gir Oslo Høyre kjeft for testeforslag

  Barnehage.no (11. desember 2017): Oslo Høyres forslag om å kartlegge språkferdigheter og offentliggjøre resultatene møter sterk motbør. – Faglig uforsvarlig, sier professor Mari Rege, som leder Agderprosjektet sammen med professor i utviklingspsykologi Ingunn Størksen.

  Les hele saken på barnehage.no

 • 50 mill. til å forske på barnehager

  Sunnmørsposten (11. desember 2017): To nye sentre ved Høgskulen på Vestlandet og Universitetet i Stavanger får tilsammen 50 millioner kroner til å forske på barnehager. Aldri før er det gitt så mye til forskning på barnehage, melder Forskningsrådet.

  Les hele saken hos Sunnmørsposten

 • 50 millioner til barnehageforskning i to nye sentre

  Dagens Perspektiv (11. desember 2017): To nye sentre ved Høgskulen på Vestlandet og Universitetet i Stavanger får tilsammen 50 millioner kroner til å forske på barnehager. Aldri før er det gitt så mye til forskning på barnehage, skriver Forskningsrådet i en pressemelding. 

  Les hele saken hos Dagnes Perspektiv

 • Skal forske mer på barnehager

  NRK Rogaland (8. desember 2017): Universitetet i Stavanger (UiS) får 25 millioner til et nytt senter for barnehageforskning. Også Høgskulen på Vestlandet (HVL) får penger til å forske på barnehager. 

  Les saken hos NRK

 • Jubler for nytt barnehagesenter på UiS

  Stavanger Aftenblad (8. desember 2017): – Vår ambisjon er at forsknings- og utviklingsarbeidet i FILIORUM skal bidra til økt kvalitet i utdanning, forskning og praksis, og at dette skal komme barn til gode i hele landet, sier prosjektleder Ingunn Størksen ved Læringsmiljøsenteret ved Universitetet i Stavanger. 

  Les hele saken hos Aftenbladet

 • Millioner til nytt barnehagesenter på UiS

  Rogalands Avis (8. desember 2017): Universitetet i Stavanger får 25 millioner kroner til nytt senter for barnehageforskning. UiS-rektor Marit Boyesen mener nyheten har stor betydning for barnehagebarn i Norge.

  Les hele saken hos Rogalands Avis

 • 50 millioner til forskning på barnehager

  Forskning.no (8. desember 2017): Det nye barnehagesenteret FILORIUM ved UiS vil fokusere på kvalitet på alle plan i en barnehagesektor med stort mangfold. Tema for de tre arbeidsgruppene på senteret skal være: tilhørighet, kommunikasjon og lek.

  Les hele saken på forskning.no

 • 50 millioner til barnehageforskning ved to nye sentre

  Barnehage.no (8. desember 2017): To nye sentre ved Høgskulen på Vestlandet og Universitetet i Stavanger får 25 millioner kroner hver til å forske på barnehager. 

  Les hele saken på barnehage.no

 • 50 millioner til barnehageforskning i to nye sentre

  Forskningsrådet (8. desember 2017): – Barnehageområdet er et relativt ungt forskningsfelt i Norge, og det har vært preget av mange små miljøer. Med denne historiske satsingen ønsker vi å få både mer og bedre forskning på barnehager, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

  Les hele saken hos Forskningsrådet

 • 50 millioner til barnehageforskning i to nye sentre

  Kunnskapsdepartementet (8. desember 2017): To nye sentre ved Høgskulen på Vestlandet og Universitetet i Stavanger får tilsammen 50 millioner kroner til å forske på barnehager. Aldri før er det gitt så mye til forskning på barnehage. Ingunn Størksen, professor ved Læringsmiljøsenteret, har vært prosjektleder for søknaden til UiS.

  Les hele saken hos Kunnskapsdepartementet

 • To sentere får 50 mill. kr. til barnehageforskning – slik skal de bruke pengene

  Utdanningsnytt (8. desember 2017): To nye sentre ved Høgskulen på Vestlandet og Universitetet i Stavanger får tilsammen 50 millioner kroner til å forske på barnehager. Pengene deles likt mellom de to sentrene. Professor Ingunn Størksen ved Læringsmiljøsenteret er prosjektleder for søknaden til UiS.

  Les hele saken på utdanningsnytt.no

 • Isaksen vil ha mer forskning på barnehager

  Khrono (8. desember 2017): Det forskes for lite på barnehager, mener regjeringen, og gir 50 millioner til to nye forskningssentre ved Høgskulen på Vestlandet og Universitetet i Stavanger. Prosjektleder for søknaden ved UiS har vært professor Ingunn Størsken ved Læringsmiljøsenteret.

  Les hele saken hos Khrono

 • – Sosialt hierarki finst på alle skular. Spørsmålet er om hierarkiet står for gode verdiar

  Firda (7. desember 2017): – Det er lett å tru at 16-17-åringar tek ansvar for eit godt fellesskap, men dei vaksne må følgje godt med, seier Arne Tveit. Han er nasjonal rettleiar i Læringsmiljøprosjektet.

  Les heile saka hjå Firda