Film om nettbrett-app

Forskere i SKOLEKLAR har i samarbeid med avdeling for nettbasert læring (NettOp) ved UiS utviklet en nettbrett-app med tester og oppgaver som brukes i datainnsamling.

Våren 2012 ble det samlet data fra 243 barnehagebarn med slike nettbrett. Dataene sammenholdes med spørreskjemadata og observasjoner av de samme barna. I vår blir det en ny datainnsamling med barna som nå har begynt i første klasse.

Erfaringene fra barnehagedelen av prosjektet har vært svært gode. Barna viste stort engasjement og evne til å forholde seg til oppgavene på nettbrettene, og noen hadde til og med lyst til å la seg teste to ganger samme dag! Appen vekker oppmerksomhet blant andre forskere i Norge og andre land, siden få har tatt i bruk nettbrett i datainnsamling med små barn tidligere.