Rettigheter hvis barnet ditt blir mobbet

Her finner du veiledning for hvordan du kan gå fram dersom barnet ditt blir mobbet, og

Jente som ligger med hode ned på bordet. Foto: iStock. Her får du en rask oversikt over ressurser du kan benytte hvis barnet ditt blir mobbet. Foto: iStock.

Når du oppdager at barnet ditt eller ungdommen din blir mobbet må du ta kontakt med skolen. Skolen plikter å gjøre undersøkelser og fatte vedtak om hvordan den skal få slutt på mobbingen.

Hvis ikke skolen ikke gjør nok for å stoppe mobbingen, kan du klage. Oversikt over regler og hjelp til hvordan foreldre kan gå fram hvis de vil klage på elevens psykososiale miljø finner du på Utdanningsdirektoratets sider: Veiledning om hvordan du kan klage på skolens psykososiale miljø.

FUG – Foreldreutvalget for grunnskolen har informasjon om mobbing på sine nettsider. Der kan du blant annet lese om:

• Hvordan oppdage mobbing
  • Hvordan håndtere mobbing på skolen
  • Når barnet ditt blir mobbet
  • Når barnet ditt mobber

Utdanningsdirektoratet har laget flere maler for enkeltvedtak. De er samlet her: Mal for enkeltvedtak.

Nettstedet Nullmobbing.no er rettet mot elever og foreldre. Det er Utdanningsdirektoratet som står bak.